• Geen producten in je winkelmand.

  • Login

10 levenslessen uit 2021 die ik meeneem naar 2022.

Marieke Bertens
  | 
2 november 2022

2021 heeft mij veel geleerd, vooral veel wijsheid over mijn leven, wat ik fout deed en hoe het beter kan. Ik leerde enkele belangrijke levenslessen die mijn leven uitermate positief hebben beïnvloed en ik geef ze jou graag kado, zodat jij in 2022 een heel overvloedig leven kan bouwen voor jezelf.

Een succesvol leven komt niet op een dienblad, je moet er wat voor doen. Als jij jouw gewoonten niet verandert, dan verandert jouw leven ook niet.

Dat is misschien de meest belangrijke les die je ooit zal leren. Als jij het niet doet, dan wordt het niet gedaan.

Maar die levensles leerde ik in 2017, niet in 2021, dus die krijg je alvast kado.

In 2017 was ik chronisch ziek, kanker, elke dag helse pijnen, ik sliep 14-16 uur per dag, ik was leeggezogen, woonde bij een narcist, al 22 jaar depressief en volledig blut.

Vandaag ben ik kerngezond, rijker dan ooit, ik ben vrij, slaap amper, en ik doe elke dag mijn goesting. Ik heb het leven en het bedrijf van mijn dromen gebouwd, ZELF, en na veel te veel vallen en opstaan kan ik zeggen dat ik een succesvol leven heb.

Als ik vandaag mijn lichaam mag verlaten, dan ben ik een verdomd gelukkig en voldaan mens.

HOE ik mijn leven heb geheeld, heb ik voor jou in een handig stappenplan gegoten zodat jij ook een oerdegelijk fundament voor jouw leven kan bouwen. De basis van ALLES is ZELFLIEFDE en dus heet het programma: het Pad van Zelfliefde. Want als jij van jezelf houdt, dan houdt de hele wereld van jou (want dat is slechts een spiegel) en kan jij dus alles waarmaken dat jij wil.

Dromen komen uit als jij erin gelooft.

En dan nu, de 10 levenslessen om in 2022 jouw dromen waar te maken!

1 Als jij niet tegen het leven duwt, dan duwt het leven jou leeg.

Daarmee bedoel ik: Als jij niet ZELF bepaalt wat JIJ wil en ZELF jouw grenzen bewaakt, dan loop je leeg.

Als ik mijn tijd niet bewaak, dan loopt iedereen met mijn tijd weg. Dat gaat echt vanzelf als ik er geen energie in stop. Opeens is het avond en denk ik: ‘Dju, waar is mijn dag naartoe?’

Dat komt hierdoor. Als jij niet kiest wat jij met jouw tijd, met jouw geld, met jouw energie, met jouw whatever doet, dan kiest de wereld in jouw plaats. En wat de wereld wil dat jij doet, is meestal het tegenovergestelde van wat jij wil. Duw terug en neem jouw plaats in in de wereld.

2 Wie niet kiest, verliest.

Je hebt 3 keuzes in jouw leven:

1 Ik kies wat goed is voor mij
2 Ik kies wat niet goed is voor mij
3 Ik kies niet

Alleen als je kiest wat goed is voor jezelf, ongeacht wat een ander daar van denkt, wint.

2 en 3 verliezen altijd op korte en / of lange termijn.

Wie niet kiest, verliest. Wie fout kiest, krijgt altijd een kans om de fout te herstellen. Herstel jouw fouten voor je de schuld moet inlossen.

Bonus inzicht: Je kan nooit iedereen op de wereld tevreden maken. Zelfs als je alles geeft wat je ooit bezit, dan zal het nooit genoeg zijn. Ze zullen altijd ontevreden zijn en jou als vuil blijven behandelen. Laat het los, focus op jezelf en zorgen voor jezelf.

3 Twijfel doodt meer dromen dan falen ooit zal doen.

Ik had veel dromen. Ik had er zoveel dat ik nooit begon. Ik dacht er over na en dan dacht ik er meer over na. Ik maakte plannen en ik visualiseerde en dan begon ik niet omdat ik twijfelde.

Twijfel komt meestal voort uit angst of onwaardigheid en het is jouw grootste probleem. Vind de durf en de moed in jezelf en geef het een kans. Kijk waar je uit komt. Kijk hoe ze jou helpen als jij gewoon begint.

Twijfel toont jou dat jij een keuze kan maken. Onderzoek al jouw opties en kies de beste optie uit en ga er mee aan de slag. Train jezelf om keuzes te maken, elke dag opnieuw. En leer simpelweg uit jouw fouten.

4 Tijd, niet geld, is ons kostbaarste bezit.

Alles in de wereld kan worden aangevuld, behalve tijd. Geld komt en gaat. Mensen komen en gaan. Kansen komen en gaan. Maar tijd, eens verstreken, komt nooit meer terug.

Vrije en succesvolle mensen, beseffen dat tijd de eerste prioriteit is en dan pas de rest. Maak tijd vrij voor jezelf. Als jij geen tijd maakt voor jezelf, wanneer kan je dan goed zorgen voor jou?

5 Er is maar 1 persoon op de hele wereld waar je niet van kan weglopen.

De enige persoon op de hele wereld waar je jouw hele leven mee opgescheept zit, dat ben jij zelf.

Er zijn zoveel mensen die zichzelf niet eens leuk vinden. Ik vond mezelf vroeger niet leuk. Er zijn nog steeds dagen dat ik mezelf niet leuk vind. Maar ik loop er tenminste niet meer van weg. Ik ga de conversatie aan met mezelf en ik los de problemen die ik met mijzelf heb, op.

Een leven lang liep ik weg van mezelf en het was hel. Waar ik ook ging, mijn verleden en mijn toekomst liepen me achterna. Tot ik besloot om niet meer weg te lopen. Sindsdien gaat mijn leven in een positieve sneltrein vooruit.

6 Wie kijkt, ziet overal kansen.

Hoe dikwijls ik niet de vraag krijg: ‘Hoe open ik mijn Derde Oog?’ en ze bedoelen eigenlijk: Hoe kan ik de andere wereld zien? Maar hoe kan je de andere wereld zien als je niet leert Kijken?

Wel.. het Derde Oog openen wil zeggen dat je het leven Ziet zoals het IS, positief en negatief. Jouw ogen openen is een helse rit door de hel. Want in de Hel vind je de Hemel. Wie leert Zien, Ziet alles. Wie leert Zien, ziet kansen en oplossingen.

Leer Kijken (met een hoofdletter) en Luisteren (ook met een hoofdletter). Dat wil zeggen dat je bewust moet zijn van jezelf.

7 Je kan alles leren.

Er is niets in de wereld dat jij niet kan leren. Niemand wordt geboren met een talent. Alle talenten worden ontwikkeld. Sommigen beginnen jong, anderen beginnen wat later en de meesten beginnen nooit.

Ik heb in 2021 meer dan €25.000 geïnvesteerd in KENNIS. Kennis over geld, over bedrijfsvoering, over schilderen, over muziek, over boeken schrijven, over YouTube, over investeren, over crypto en veel meer.

Lees boeken, koop programma’s, koop tijd en kennis van mensen die het al gedaan hebben. Neem een coach bij de hand. Leer iets, investeer in jouw persoonlijke groei.

Bonus inzicht: Vraag enkel raad aan mensen die het AL GEDAAN hebben. Wil je rijk zijn? Vraag raad aan miljonairs, koop hun programma’s, koop coaching. Wil je gezond zijn? Vraag raad aan gezonde mensen! Wil je prof atleet worden? Laat jou trainen door een prof atleet.

Simpel? Ja! Maar deze regel negeert 99% van de mensheid en dan gaan ze klagen. KOOP tijd en kennis van mensen die het AL gedaan hebben en dat kunnen bewijzen.

Wil je beter zorgen voor jezelf? Het pad van zelfliefde leert jou dat succesvol aan en veel meer. Wil je weten hoe de wereld werkt? Lees Spiegels. Haal de kennis bij mensen die het DOEN, mensen zoals ik.

8 Alles wat IN jou zit, kan nooit worden afgenomen.

Ware rijkdom zit vanbinnen. Wat IN jou zit, kan niemand ooit van jou wegnemen. Ik ben niet bang om alles wat ik bezit te verliezen, want door mijn immense rijkdom IN mezelf, kan ik onmiddellijk opnieuw beginnen en een nieuw leven opbouwen voor mezelf. Ik weet namelijk HOE ik dat binnen 1 dag kan doen. Ik heb de moeite en de tijd genomen om dat te leren.

Ik bezit een talent dat uitermate weinig mensen op deze planeet bezitten. Ik heb er 5 jaar aan gewerkt om dat talent te perfectioneren en ik groei er elke dag verder in. Niemand neemt die kennis, die ervaring, die expertise van mij af. Want die zit IN mij.

Spullen kan ik verliezen, maar kennis niet. Kennis levert mij geld op, mijn spullen meestal niet. Investeren in kennis is voor mij mijn allerbeste investering ooit en ik maak deze prioriteit.

9 Overgave is de snelste weg.

Als je snel wil groeien en je wil echt het leven van jouw dromen leven, leer dan luisteren naar jouw Team en doe EXACT wat ze jou opdragen. Je moet door jouw angsten, door jouw weerstand, door al jouw excuses, maar het zal het beste zijn dat je ooit zal overkomen.

Jouw Team weet best wat jij nodig hebt en hoe jij jouw doelen in jouw leven het snelst kan bereiken, op de meest effectieve manier.

Denk eraan: Jouw buitenwereld is maar een REFLECTIE van jouw binnenwereld. Jouw gedachten manifesteren jouw werkelijkheid, niet andersom. Dat leer je in mijn bestseller boek: Spiegels, een kijk in het onbewuste.

10 Geloof geen woorden, enkel daden.

Wat een ander zegt, is meestal niet wat de ander DOET. Tussen zeggen en doen gaat immens veel liefde verloren.

Zeggen dat jij van mij houdt is niet genoeg. Ik wil het ZIEN, ik wil het voelen, ik wil het ervaren. En als jij mij die ervaring niet kan geven, dan hou jij niet van jezelf. Want wat je niet kan geven aan jezelf, kan je niet geven aan een ander.

Wie niet van zichzelf houdt, kan geen liefde geven aan een ander. Iedereen kan jou de Hemel op Aarde beloven, maar vaak is het exact dat: een belofte die meestal nooit wordt nagekomen.

Zij die het doen, zwijgen erover en laten hun resultaten voor zich praten. Zij die het willen doen, schreeuwen het van de daken. Luister niet naar de woorden, kijk naar de daden. De daden verraden wie de persoon is, de woorden wie hij/zij wil zijn.

En dat is een GROOT verschil.

Geloof daden, geen woorden.

That’s a wrap!

Dat waren mijn 10 levenslessen die ik 2021 oppikte en die mijn leven hebben verandert in positieve zin door er NAAR TE LEVEN.

Er is een verschil tussen inzichten neerpennen omdat je ze leuk vindt, of inzichten delen en er ook naar GAAT LEVEN.

Ik LEEF deze regels. Ik voer ze elke dag uit. En dat is het GEHEIM van een succesvol leven. VERANDER jouw gedrag en VERANDER jouw regels over het leven.

Dromen manifesteren als jij doorzet en jezelf VAN BINNEN UIT verandert. Want jouw realiteit is maar een reflectie van jouw innerlijke wereld. De snelste verandering komt van binnen naar buiten (niet andersom).

Ik manifesteer de gekste en meest ondenkbare dingen, omdat ik aan mezelf werk. Wat anderen als onmogelijk beschouwen is voor mij NORMAAL. Omdat ik geleerd heb om die dingen te doen en die dingen leef. Anderen kunnen er enkel van dromen, maar als ze gewoon een keer zouden DOEN, dan zouden ze merken dat zij ook hun dromen kunnen leven.

Als je een stappenplan nodig hebt dat jou bij de hand neemt en jou aanleert hoe je een oerdegelijk mentaal en emotioneel fundament kan bouwen voor jouw succesvol leven? Dan is het Pad van Zelfliefde jouw beste kans hiervoor. Het is exact hoe IK van diep depressief en bijna dood, naar gelukkig en gezond ben gegaan. De mentale en emotionele processen waar je door moet worden heel simpel uitgelegd zodat je na de eerste video’s al een ander leven hebt. Als je een beter leven wil in 2022, dan kan je hier aan de slag met het Pad van Zelfliefde.

Kennis nemen ze nooit van jou af.

Ik wens jou en jouw dierbaren een succesvol en overvloedig 2022 toe. En denk eraan: Hoe 2022 verloopt, ligt 100% in JOUW handen. Maak er alvast het beste van!

<3 Marieke

Deel deze 10 levenslessen op sociale media

en laten we samen van de wereld een betere plek maken 🙂

Een overzicht van de 10 belangrijkste levenslessen uit 2021 die mij hielpen om van mijn miserabel leven een succes te maken. #persoonlijkegroei #bewustzijn
 
Artikel uit de categorie:
Geen categorie

0 Reacties op "10 levenslessen uit 2021 die ik meeneem naar 2022."

Geef een reactie op dit artikel

top
© 2024 BENUW BV en Bewustzijnsschool - Powered by Maatos