• Geen producten in je winkelmand.

 • Login

Hoe reageren als iemand iets gratis vraagt.

Marieke Bertens
  | 
2 november 2022

In 2021 werd ik elke week wel een keer ergens op de koffie gevraagd, om te babbelen over hun problemen en oplossingen te kunnen krijgen. Ze wilden gratis coaching, gratis healing en gratis van mijn expertise profiteren. Onder het motto: Vragen staat vrij.

Ik drink geen koffie, enkel plat water en uitzonderlijk thee. 🙂

Maar dat terzijde..

De tekst hieronder schrijf ik met een glimlach. Het stoort mij niet, maar ik weet dat heel veel andere ondernemers met hetzelfde te maken krijgen en niet weten hoe er mee om te gaan. Dus enjoy 🙂

Voor iedereen die mij gevraagd heeft voor gratis coaching, gratis programma’s, gratis boeken, gratis whatever…

Voor iedereen die anderen vraagt voor gratis diensten en producten om welke reden ook:

1 Gratis werkt niet voor 99% van de bevolking, anders had je al lang wat je wou.

2 Als jij alles gratis wil, schat jij jezelf dan naar waarde?

3 Als ik alles gratis weggeef, hoe ga ik dan betalen voor mijn basisbehoeften? Kan ik dan nog mijn expertise delen met de wereld? Ga jij mijn huur betalen en mijn eten?

4 Er staan 300+ video’s op Youtube die GRATIS zijn, heb je ze allemaal bekeken? Nee, het antwoord is nee.

5 Er staan 100+ artikels op het blog die GRATIS zijn, heb je ze allemaal gelezen? Nee! Het antwoord is hier ook nee.

6 Als ik in de GRATIS mail zet -doe dit voor een nieuw leven- doe je dat dan? Het antwoord is ook hier nee.

Waarom werkt gratis niet?

Omdat jij wil niet veranderen, jij wil dat een ander jouw problemen voor jou komt oplossen en dat kan niemand doen voor jou.

Aan iedereen die overal korting vraagt, van de prijs afdingt, het lef heeft om anderen te eisen om iets gratis weg te geven omdat (insert 1001 excuses)… Ik hoop dat je op een dag jouw waarde kan inzien en leert betalen met tijd.

Want tijd is het enige betaalmiddel, niet geld. Geld is een vorm van tijd, een vorm van energie.

In het Engels zegt men: Pay attention! (betaal aandacht) Waarheid als een koe. Mediteer daar maar een keer op 🙂

Verwachten dat een ander jou gratis verder helpt, is een vorm van disrespect naar de andere toe. Hoe zou jij het vinden als iedereen jou zou behandelen zoals jij anderen behandelt en aan jou alles gratis en met korting eist?

Ben jij een ondernemer die te maken krijgt met deze zaken? Geef geen korting, geef ook geen uitleg, maar versterk jouw grenzen tot je deze vraag niet meer krijgt.

JIJ weet wat JIJ waard bent. JIJ weet wat jouw dienst / product doet voor anderen.

Als je een vraag krijgt voor een gratis product of korting, weet dat er dan 2 dingen aan de hand zijn.

1 De andere schat zichzelf en jou niet naar waarde en brengt dat onder woorden. Je doet de andere een plezier door jouw grens heel duidelijk te zetten door een link naar een betaalpagina te geven voor een virtuele koffie bijvoorbeeld van €100 of wat je ook wil. Jouw tijd is kostbaar en die geef je niet zomaar weg aan de eerste de beste die hem toch niet naar waarde schat.

2 Er zit een spiegel in deze situatie.

Deze persoon leert jou een karmisch patroon te doorbreken van zelftwijfel en onwaardigheid. Neem de les aan en doorbreek het patroon. Deze persoon TOONT jou dat jij twijfelt aan jezelf en dat jouw overtuiging niet 100% sterk staat over jouw diensten / producten.

Dus als je nu BETAALT MET JOUW AANDACHT (pay attention) dan verbind je A met B en dan weet je dat ik een heel jaar veel problemen heb gehad met mijn eigenwaarde. En omdat ik DOOR die patronen heb gewerkt, kan ik jou vandaag deze mail schrijven.

Dankjewel aan iedereen die mij getoond heeft dat ik mezelf niet naar waarde schatte. Ik hou van jou.

🙂

Tot een volgende keer!

Veel liefs, Marieke

Artikel uit de categorie:
Geen categorie

2 Reacties op "Hoe reageren als iemand iets gratis vraagt."

 1. Je hebt oneindig gelijk!!!
  Iedereen moet keuzes maken!!!
  En bepaalt waar hij zijn tijd aan spendeert.
  Dank je wel voor alles!!!
  Heb toch veel aan al de info hoor,
  gratis of voor niks,
  alles komt op de juiste moment,
  de keuze ligt bij mij!!!
  Doen alle dagen ons best!!!
  ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Geef een reactie op dit artikel

top
© 2024 BENUW BV en Bewustzijnsschool - Powered by Maatos